Frekvens

Krause Kollektivet inviterer deg inn i grafikken og tegningens verden. Med oss har vi rundt 25 kunstnere som stiller ut arbeider, der eneste fellesnevneren er vinylcoverets format.

Hvor ligger møtepungtet mellom kunst å musikk? To sjangere som har mange like verdier, men som betraktes på helt forskjellige måter. Elementene og likhetene disse to kunst sjangerene inneholder settes opp mot hverandre, for å fremheve likheter og forskjeller i et installasjonsformat. Med vinylens dimensjoner som utgangspung og dens likheter med grafisk kunst, er målet å kombinere grafikk og tegning med platebutikkens format. Tematikken om verdinene og egenskapene til galleriet kontra platebutikken trekkes frem i lyset, der begge fremmer en kunstart, men på to forskjellige måter. Platebutikken har verkene tilgjengelig for betrakteren systematisert i kronologisk rekkefølge, mens galleriet har det tilgjengelig visuelt og systematisert etter estetikk. Hva skjer hvis du putter galleriets arbeider i et format tilegnet platebutikken? Tanken er at verkene gjøres like tilgjengelig for betrakteren slik musikkindustrien gjør, men på samme tid, setter du da verdien av grafikken som kunstart lavere? Visjonen er å fremme grafikken, som igjenom kunsthistorien har hatt en noe lavere status enn feks. maleriet. Vi prøver å manifistere disse tankene og heve "lavkunsten" ved å putte den i en installasjons kontekst, der de sammen skaper et større bilde og setter spørsmålstegn ved måten vi betrakter kunst på.

@krausekollektivet

Det vil bli mulighet til å kjøpe arbeidene, Cash is King. ​Vernissage 13 Juni. kl 12:00-20:00 Søndag 14 juni fra 12:00-18:00 Vell møtt.

#printmaking #art #vinyl #lp #podium

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Stein Are Kjærås Dahl 2015

  • Twitter Classic
  • Facebook Classic